Skip to content

ABLE Weekend Activator


2-дневна интензивна предприемаческа програма

Ултимативната предприемаческа програма ABLE ACTIVATOR сега с 

ново уикенд предприемаческо предизвикателство! 

NB: This course is conducted entirely in Bulgarian. 

However, ABLE Activator, our 2-month intensive entrepreneurship program, is conducted entirely in English. 

Какво представлява ABLE Weekend Activator?

Нашата цел е да помогнем на повече млади и амбициозни хора да добият умения за генериране на иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси. 

Следвайки тази пътеводна звезда, организираме предприемаческия курс ABLE Weekend Activator, чрез който искаме, посредством серия от специализирани теоретични и практически сесии, да разширим познанията и уменията на участниците и да ги предизвикаме в рамките на 2 дни да работят в екипи над избрана от тях бизнес идея, която да развият до функциониращ работещ прототип.

ВАЖНО! Към момента на регистрация за курса не е нужно да имаш конкретна бизнес идея. За повече информация – погледни секцията ‘Често задавани въпроси’.

Какво ще спечелиш ТИ?

Инструменти

Достъп до материали, ноу-хау и инструменти, които да ти служат вярно във всяко бъдещо начинание

Знание

Ще придобиеш ключови умения, които ще развият професионалното ти портфолио и ще отворят пред теб нови възможности

Ментори

Работа с ментор, който да насочва и помага на екипа ти по пътя на разработване на избрана идея до нейното финално оформяне в бизнес план

Възможности

Ще се запознаеш с други талантливи, проактивни и развиващи се млади хора от цяла България

По време на ABLE Weekend Activator ще имаш възможност да разбереш повече за пълния ни предприемачески курс ABLE Activator. Уникалната ни 2-месечна програма ти дава  много повече от знания и умения, а именно:

Екосистема

Ще се присъединиш към мрежа от проактивни и амбициозни млади хора, които работят за положителна промяна в средата си, независимо къде се намират

ABLE общност

Покана до ексклузивни събития на ABLE и партньорски организации и възможност за разширяване на мрежата ти от контакти с хора от българската старт-ъп екосистема

Разгледай снимки, прочети отзиви и виж видео от финалното събитие на минали издания на ABLE Weekend Activator.

График на обучението

Етап 1
Кандидатстване за програмата

За участие в програмата е нужно да попълниш формата за кандидатстване. 

Не забравяй да споделиш с нас каква е твоята мотивация за участие.

Етап 2
Обявяване на резултатите

След затваряне на формата за кандидатстване, ще подберем най-мотивираните кандидати и ще обявим на всички кои са избраните участници за програмата. 

На селектираните участници ще дадем срок от 2 работни дни за заплащане на такса за участие.

След получаване на сумата ще ти изпратим потвърждение и допълнителна информация.

Етап 3
Получаване на ресурси

Ако си сред селектираните за участие и си заплатил своята такса, ще ти изпратим специализиран наръчник за генериране на старт-ъп идеи, с което започва и твоето предприемаческото предизвикателство!

Успоредно с това ще те запознаем с останалите участници като 1/ предварително всеки от вас ще попълни изготвена от нас бланка за личен профил, 2/ ще те представим на останалите в затворена група, за да имате възможност да се опознаете преди началото на програмата.

Ден преди началото
Неформална среща за всички подранили

За всички пристигнали ден по-рано, ще организираме неформална среща на избрана от нас локация. 

Ела, запознай се с екипа и част от участниците и се настрой за един уикенд, който ще промени начина, по който гледаш на всяка следваща бизнес идея.

Модул 1
Модул 1 - Основи

В ден 1 ще се разделите по екипи, ще се запознаете с бизнес менторите, които ще ви насочват по пътя към успешно разработване на вашия проект. 

Ще ви научим как да търсите обективна обратна връзка за вашите бизнес идеи и чрез редица инструменти, работилници и експерименти ще започнете процеса по развиване на нейна първа работеща версия (прототип). 

Модул 2
Модул 2 - Демо ден

В ден 2 ще преминем към бизнес моделиране и оформяне на финална версия на прототипа на вашия проект. След уъркшоп, който е посветен на ефективно презентиране, ще се насочим към сцената на финалните презентации. 

На финалите всички екипи ще имат възможност да представят резултатите от 2-дневната си работа и на място ще получат обратна връзка за положените усилия от специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти. 

*След получаването на наръчник “Генериране на стартъп идеи”  ще имаш около седмица да помислиш каква идея би искал да разработиш в рамките на предприемаческия курс ABLE Weekend Activator и да ни предоставиш кратко нейно описание. Още на първата сутрин от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и накрая всички участници ще трябва да се обединят в екипи от по около 5 около предложените идеи. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и твоята може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да те обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупаш като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата са безценни, независимо от къде е изначалният източник на вдъхновение. Повярвай и ние сме били на твоето място! 

При въпроси или нужда от допълнителна информация, можеш да се свържеш с нас на team@activator.bg.

Често задавани въпроси

Накратко, към момента на регистрация за курса не е нужно да имаш конкретна бизнес идея.

След затваряне на регистрациите ще изпратим до всички записали се наръчник за “Генериране на стaрт-ъп идеи”. Ще имаш около седмица да помислиш каква идея би искал да разработиш в рамките на предприемаческия курс и ще ни предоставиш кратко нейно описание.

Още на първия ден от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са идеите, върху които искат да работят.

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и твоята може да не е една от тях. Но ползите и знанията, които ще натрупаш като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата, са безценни, независимо кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвай, и ние сме били в твоите обувки!

Ако си на възраст между 19-35 г. и си готов да стартираш предприемаческото си пътуване, можеш да запазиш своето място чрез натискане на бутона “Кандидатствай”. Нужно е да се заплати и таксата за участие, която е на стойност 50 лв. за студенти и 130 лв. за професионалисти и включва:

– Достъп до всички работилници и материали, необходими за генериране, разработване и реализиране на първоначален прототип на твоята идея и успешното завършване на обучението;

– Работа с ментор, който ще ви насочва и помага в процеса на разработване на идеята на твоя екип;

-Подсилващ обяд в събота и неделя, както и освежаващи храни и напитки по време на кафе паузите;

-Допълнителни изненади на място.

Срещата в петък е изцяло незадължителна и абсолютно неформална. По никакъв начин няма да се отрази на по-нататъшното ти участие в програмата.

В събота ще се проведат една основна част обучителните модули. Препоръката ни е, ако се окаже, че няма как да присъстваш в събота, да преотстъпиш своето място на приятел и да дадеш възможност на другиго да стане част от 36-часовото предизвикателство Предприемачески уикенд ABLE Activator.

Официално програмата ще завърши около 19:00 ч. с края на презентациите, на които всички екипи ще представят под формата на “pitch” пред специалното ни жури финалните презентации и плода на екипните усилия положени през уикенда.

Краткият отговор е – не задължително, но нека това не те обезкуражава!

Още на първата сутрин от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са идеите, върху които искат да работят. По този начин ще селектираме най-предпочитаните и всички участници ще се обединят в екипи около тях. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и твоята може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да те обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупаш като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата, са безценни, независимо кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвай, и ние сме били в твоите обувки!

Благодарение на партньорството ни, можем да ти асистираме като предварително ще ти изпратим опцията, с която разполагаме, за потвърждаване на твоето желание.

СТАНИ ЧАСТ ОТ НАШЕТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

Предишните участници вярват в нас

Ето какво СПОДЕЛЯТ: