Skip to content

ABLE weekend Activator

NB: This course is conducted entirely in Bulgarian.
Ултимативната предприемаческа програма ABLE ACTIVATOR сега с ново уикенд предприемаческо предизвикателство: Развий бизнес идея до реална работеща версия в рамките на 36 часа!
Важно: Отдолу може да се запознаете какво представлява курсът ABLE [weekend] Activator и как протече нашето първо издание в  Бургас. В края на ноември – началото на декември 2021 г. планираме втория ни сезон. 

Какво представлява ABLE [weekend] Activator

Нашата цел е да помогнем на повече млади, амбициозни хора да добият знанието да генерират иновативни идеи и как да ги развиват до реални бизнеси. 

Следвайки тази пътеводна звезда  организираме предприемаческия курс ABLE [weekend] Activator, чрез който искаме посредством серия от специализирани уъркшопи да разширим знанията и уменията на участниците и да ги предизвикваме в рамките на 2 дни да работят в екипи над иновативна бизнес идея предложена от тях, която да развият до функциониращ работещ прототип.

Важно: Към момента на регистрация за курса не е нужно да имате конкретна бизнес идея. За повече информация погледнете секция Често задавани въпроси.

От нас инструментите, знанието и менторството, а от вас – идеите!

От формиране на екип, анализ на идеята, интервюта с потенциални клиенти, разработване на бизнес план, развиване на презентационни умения, които да ви помогнат да омаете бъдещите си колеги, партньори, клиенти или инвеститори, за 36 часа ще преминем през всичко нужно, за да положите основите на вашето предприемаческо пътуване.

Перлата на събитието е представянето на финалните проекти пред специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти на т.нар. “Демо ден”. В неделя, по залез слънце, под звуците на морските вълни, ще чуем презентациите и резултатите от 2-дневната работа на всички екипи, които на място ще получат обратна връзка за положените усилия.

За кого е подходящо обучението​​

Ако на някакъв етап от живота си сте имали бизнес идея, но не сте направили стъпка към нейната реализация, отказали сте се в самото начало или не сте я доразвили, защото по пътя сте срещнали пречка и не сте знаели към кого да се обърнете за съвет, ABLE [weekend] Activator e обучението за вас. То е подходящо за:

Хора с иновативни идеи, които не са сигурни как да положат първите стъпки за осъществяване на желания проект

Амбициозни индивиди, които искат успоредно с настоящата си работа да стартират собствено бизнес или социално начинание

Млади професионалисти, които търсят ноу-хау за прилагане и развиване на идеите си в проекти, към които вече са заети

Студенти, които искат да се развиват в сферата на предприемачеството и да се поучат от първа ръка за стъпките при стартиране на бизнес

Предприемчиви личности от цялата България, които издирват съмишленици и ментори за съвет в бъдещите си начинания

Разгледайте снимки, прочетете отизиви и вижте видео от финалното събитие на
ABLE [weekend] Activator тук.

Какво ще спечелите Вие

Инструменти

Достъп до материали, ноу-хау и инструменти, които да ти служат вярно във всяко бъдещо начинание

Знание

Ще придобиете ключови твърди и меки умения, които ще развият професионалното ви портфолио и ще отворят нови възможности

Ментори

Работа с ментор, който да насочва и помага на екипа ви по пътя на изчистване на идеята, до нейното финално оформяне и обличане в бизнес план

Възможности

Ще се запознаете с други талантливи и развиващи се хора от Бургас и цяла България.

Възможност да разработите идея до реално функциониращ прототип в условия максимално близки до реалните само за 36 часа

За финалистите: автоматично допускане до финален кръг от селекционен процес на пълното издание на предприемаческия курс  ABLE Activator

Екосистема

Ще се присъедините в мрежа от проактивни и амбициозни млади хора, които искат положителна промяна в средата си, независимо къде се намират

ABLE общността

Покана до ексклузивни събития на ABLE и партньорски организации и възможност за разширяване на личната ви мрежа с хора от българската старт-ъп екосистема

Кога и къде ще се проведе ABLE [weekend] Activator

Датите са 24-25 юли, а градът –  Бургас. Обучителните модули ще се състоят  в  Културен дом НХК, а финалните презентации по всеки един проект ще се представят пред жури в непосредствена близост на едно от най-възловите и емблематични места за града – Бургаския мост. Пространството е Hashtag PAVILION и е оборудвано със сцена, прожекционен екран, микрофони и всичко необходимо за максимално пресъздаване на атмосферата на един истински Демо ден.

За всички пристигнали ден по-рано, в петък вечер организираме неформална среща в бар Papa Beer, където ще се ползвате със специални отстъпки и welcome drink. Елате, запознайте се с екипа и част от останалите участници и се настройте за един уикенд, който ще промени начина, по който гледате на всяка следваща бизнес идея.

Лектори

Огнян Василев

Business development manager & coach with Salesforce / BCG / Accenture

Йордан Атанасов

Cofounder of Sofia Startup

Ивон Лалова

Go-to-market and Business Development Expert with Salesforce and BCG

ментори

Юлия Иванова

Съосновател на POdLEZNO и ЮЯ Консулт

Христо Христозов

Програмен директор в Дом на киното и бизнес треньор в The Business Institute

Иван Шарланджиев

Commercial Development at Eurotronics

Естел Василева

Financial Management Consultant

Георги Митев

Sales & Marketing Executive, A Data Pro

Жури

Борис Колев

Сериен предприемач, Лауреат на Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide

Павлина Янакиева

Изпълнителен директор на Bulgaria Innovation Hub

Петко Георгиев

Председател на ICT cluster Burgas

Весна Балтина

Бургас – Зам. кмет Стратегическо развитие, екология и дигитализация

Йордан Атанасов

Съосновател на София Стартъп

График

До 15-ти юли
Регистрация и заплащане на такса за участие
За участие в програмата е нужно да попълните регистрационната форма и да заплатите таксата за участие от 70 лв. След получаване на сумата, ще Ви изпратим пълната информация за цялостната програма на обучението.
16-ти юли
Получаване на първи ресурси

След затваряне на регистрациите на 15-ти юли, ще Ви изпратим специализиран наръчник за генериране на старт-ъп идеи, с което започва и Вашето предприемаческото предизвикателство! Успоредно с него ще Ви запознаем с останалите участници, като Ви свържем във фейсбук група като предварително всеки ще попълни изготвена от нас бланка за личен профил, за да може останалите да добият по-добра представа за Вас. *

23 юли
Неформална среща за всички подранили

За всички пристигнали ден по-рано, в петък вечер организираме неформална среща в бар Papa Beer, където ще се ползвате със специални отстъпки и welcome drink. Елате, запознайте се с екипа и част от останалите участници и се настройте за един уикенд, който ще промени начина, по който гледате на всяка следваща бизнес идея.

24 юли
Официален старт на програмата: Модул 1

В ден 1 ще се разделим в екипи, ще се запознаете с бизнес менторите, които ще Ви насочват по пътя към успешно разработване на Вашия проект. Ще Ви научим как да търсите и намирате обективна обратна връзка за вашите бизнес идеи и чрез редица инструменти, работилници и експерименти ще започнем процеса по развиване на нейна първа работеща версия (прототип). 

25 юли
Модул 2 & Демо ден

В ден 2 ще преминем към бизнес моделиране и оформяне на финална версия на прототипа на вашия проект. След уъркшоп посветен на ефективно презентиране ще се насочим към сцената на Hashtag Pavilion. На фона на морски вълни на т.нар. “Демо ден” всички екипи ще имат възможност да представят резултатите от 2-дневната си работа и на място ще получат обратна връзка за положените усилия от специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти. 

*След получаването на гайда “Генериране на стартъп идеи”  ще имате около седмица да помислите каква идея бихте искали да разработите в рамките на предприемаческия курс ABLE [weekend] Activator Course  и ще ни предоставите кратко нейно описание. Още на първия ден от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са най-интересните за тях идеи. По този начин ще селектираме най-харесваните и всички участници ще се обединят в екипи около тях. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брои идеи и вашата може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да Ви обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупате като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата са безценни, независимо от кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвайте, и ние сме били във Вашите обувки! 

При въпроси или нужда от допълнително информация, може да се свържете с нас на scc@activator.bg.

Често задавани въпроси

Накратко, към момента на регистрация за курса не е нужно да имате конкретна бизнес идея. Отдолу предоставяме и по-дълго обяснение за всички, които искат да разберат повече.

След затваряне на регистрациите на 15-ти юли ще изпратим до всички  гайда “Генериране на стaрт-ъп идеи”. Ще имате около седмица да помислите каква идея бихте искали да разработите в рамките на предприемаческия курс Weekend StartUp Crash Course  и ще ни предоставите кратко нейно описание.

Още на първия ден от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са най-интересните за тях идеи. По този начин ще селектираме най-харесваните и всички участници ще се обединят в екипи около тях. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брои идеи и вашата може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да ви обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупате като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата са безценни, независимо от кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвайте, и ние сме били във Вашите обувки!

Предприемаческият курс ABLE [weekend] Activator  ще се проведе на 24-25 юли в град Бургас. Обучителните модули ще се състоят  в  Културен дом НХК, а финалните презентации по всеки един проект ще се представят пред жури в непосредствена близост на едно от най-възловите и емблематични места за града – Бургаския мост. Пространството е Hashtag PAVILION и е оборудвано със сцена, прожекционен екран, микрофони и всичко необходимо за максимално пресъздаване на атмосферата на един истински Демо ден.

За всички пристигнали ден по-рано, в петък вечер организираме неформална среща в бар Papa Beer, където ще се ползвате със специални отстъпки и welcome drink. Елате, запознайте се с екипа и част от останалите участници и се настройте за един уикенд, който ще промени начина, по който гледате на всяка следваща бизнес идея.

Ако си на възраст между 18-35 г. и си готов да стартираш предприемаческото си пътуване, можеш да запазиш своето място чрез натискане на бутона “Запиши ме”. Нужно е да се заплати и таксата за участие, която е на стойност 70 лв. и включва:

– Достъп до всички работилници и материали, необходими за генериране, разработване и реализиране на първоначален прототип на вашата идея и успешното завършване на обучението;

-Работа с ментор,който ще ви насочва и помага в процеса на разработване на идеята на Вашия екип;

-Освежаващи храна и напитки в кафе паузите

-Подсилващ обяд в събота и неделя;

-Допълнителни изненади на място.

Срещата в петък е изцяло незадължителна и абсолютно формална. По никакъв начин няма да се отрази на по-нататъшното Ви участие в програмата.

В събота ще се проведат една основна част обучителните модули. Препоръката ни е, ако се окаже, че няма как да сварите за събота, да преотстъпите своето място на приятел и да дадете възможност на другиго да стане част от 36-часовото предизвикателство Предприемачески уикенд ABLE Activator.

Официално програмата е завърши около 19:00 ч. след края на Демо деня, в който всички екипи ще представят под формата на “pitch” пред специалното ни жури финалните презентации и плода на екипните усилия положени през уикенда.

Разбира се, ще се радваме, ако вашите близки станат част от вълнуващото финално събитие.

Краткият отговор е не задължително, но нека това не ви обезкуражава!

След получаването на гайда “Генериране на стaрт-ъп идеи” на 16-ти юли, ще имате около седмица да помислите каква идея бихте искали да разработите в рамките на предприемаческия курс ABLE [weekend] Activator и ще ни предоставите кратко нейно описание. Още на първия ден от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са най-интересните за тях идеи. По този начин ще селектираме най-харесваните и всички участници ще се обединят в екипи около тях. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брои идеи и вашата може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да ви обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупате като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата са безценни, независимо от кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвайте, и ние сме били във Вашите обувки!

Благодарение на партньорството ни с Община Бургас, можем да Ви асистираме и с опция за бюджетно и уютно морско настаняване (15 -40 лв. за нощувка според нуждите Ви), като ще Ви изпратим опциите, с които разполагаме допълнително в мейл след потвърждаване на Вашето участие. Заявки можем да обработим не по-късно от 10 юли.

Записването Приключи

Запишете се за напомняне за следващи издания на

ABLE [weekend] Activator