Skip to content

ABLE Weekend Activator


2-дневна интензивна предприемаческа програма

Ултимативната предприемаческа програма ABLE ACTIVATOR сега с 

ново уикенд предприемаческо предизвикателство! 

NB: This course is conducted entirely in Bulgarian. 

However, ABLE Activator, our 2-month intensive entrepreneurship program, is conducted entirely in English. 

За кого е подходящо обучението?

Ако на някакъв етап от живота си си имал бизнес идея, но не си направил стъпка към нейната реализация, защото по пътя си срещнал пречки или не си знаел към кого да се обърнеш за съвет, ABLE Weekend Activator e обучението за теб.

 То е подходящо за:

хора с иновативни идеи

Които не са сигурни как да предприемат първите стъпки към осъществяване на желания проект

целеустремени личности

Kоито издирват съмишленици и ментори за съвет в бъдещите си начинания

предприемчиви личности

Които искат успоредно с настоящата си работа да стартират собствено бизнес или социално начинание

Студенти

Които искат да се развиват в сферата на предприемачеството и да се учат от първа ръка кои са стъпките при стартиране на успешен бизнес

Млади професионалисти

Които търсят препоръки и знания за прилагане и развиване на идеите си в проекти, които вече са започнали

Какво представлява ABLE Weekend Activator?

Нашата цел е да помогнем на повече млади и амбициозни хора да добият умения за генериране на иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси. 

Следвайки тази пътеводна звезда, организираме предприемаческия курс ABLE Weekend Activator, чрез който искаме, посредством серия от специализирани теоретични и практически сесии, да разширим познанията и уменията на участниците и да ги предизвикаме в рамките на 2 дни да работят в екипи над избрана от тях бизнес идея, която да развият до функциониращ работещ прототип.

ВАЖНО! Към момента на регистрация за курса не е нужно да имаш конкретна бизнес идея. За повече информация – погледни секцията ‘Често задавани въпроси’.

Какво ще спечелиш ТИ?

Инструменти

Достъп до материали, ноу-хау и инструменти, които да ти служат вярно във всяко бъдещо начинание

Знание

Ще придобиеш ключови умения, които ще развият професионалното ти портфолио и ще отворят пред теб нови възможности

Ментори

Работа с ментор, който да насочва и помага на екипа ти по пътя на разработване на избрана идея до нейното финално оформяне в бизнес план

Възможности

Ще се запознаеш с други талантливи, проактивни и развиващи се млади хора от цяла България

По време на ABLE Weekend Activator ще имаш възможност да разбереш повече за пълния ни предприемачески курс ABLE Activator. Уникалната ни 2-месечна програма ти дава  много повече от знания и умения, а именно:

Екосистема

Ще се присъединиш към мрежа от проактивни и амбициозни млади хора, които работят за положителна промяна в средата си, независимо къде се намират

ABLE общност

Покана до ексклузивни събития на ABLE и партньорски организации и възможност за разширяване на мрежата ти от контакти с хора от българската старт-ъп екосистема

Разгледай снимки, прочети отзиви и виж видео от финалното събитие на минали издания на ABLE Weekend Activator.

График на обучението

Етап 1
Кандидатстване за програмата

За участие в програмата е нужно да попълниш формата за кандидатстване. 

Не забравяй да споделиш с нас каква е твоята мотивация за участие.

Етап 2
Обявяване на резултатите

След затваряне на формата за кандидатстване, ще подберем най-мотивираните кандидати и ще обявим на всички кои са избраните участници за програмата. 

На селектираните участници ще дадем срок от 2 работни дни за заплащане на такса за участие.

След получаване на сумата ще ти изпратим потвърждение и допълнителна информация.

Етап 3
Получаване на ресурси

Ако си сред селектираните за участие и си заплатил своята такса, ще ти изпратим специализиран наръчник за генериране на старт-ъп идеи, с което започва и твоето предприемаческото предизвикателство!

Успоредно с това ще те запознаем с останалите участници като 1/ предварително всеки от вас ще попълни изготвена от нас бланка за личен профил, 2/ ще те представим на останалите в затворена група, за да имате възможност да се опознаете преди началото на програмата.

Ден преди началото
Неформална среща за всички подранили

За всички пристигнали ден по-рано, ще организираме неформална среща на избрана от нас локация. 

Ела, запознай се с екипа и част от участниците и се настрой за един уикенд, който ще промени начина, по който гледаш на всяка следваща бизнес идея.

Модул 1
Модул 1 - Основи

В ден 1 ще се разделите по екипи, ще се запознаете с бизнес менторите, които ще ви насочват по пътя към успешно разработване на вашия проект. 

Ще ви научим как да търсите обективна обратна връзка за вашите бизнес идеи и чрез редица инструменти, работилници и експерименти ще започнете процеса по развиване на нейна първа работеща версия (прототип). 

Модул 2
Модул 2 - Демо ден

В ден 2 ще преминем към бизнес моделиране и оформяне на финална версия на прототипа на вашия проект. След уъркшоп, който е посветен на ефективно презентиране, ще се насочим към сцената на финалните презентации. 

На финалите всички екипи ще имат възможност да представят резултатите от 2-дневната си работа и на място ще получат обратна връзка за положените усилия от специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти. 

*След получаването на наръчник “Генериране на стартъп идеи”  ще имаш около седмица да помислиш каква идея би искал да разработиш в рамките на предприемаческия курс ABLE Weekend Activator и да ни предоставиш кратко нейно описание. Още на първата сутрин от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и накрая всички участници ще трябва да се обединят в екипи от по около 5 около предложените идеи. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и твоята може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да те обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупаш като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата са безценни, независимо от къде е изначалният източник на вдъхновение. Повярвай и ние сме били на твоето място! 

При въпроси или нужда от допълнителна информация, можеш да се свържеш с нас на [email protected].

Често задавани въпроси

Накратко, към момента на регистрация за курса не е нужно да имаш конкретна бизнес идея.

След затваряне на регистрациите ще изпратим до всички записали се наръчник за “Генериране на стaрт-ъп идеи”. Ще имаш около седмица да помислиш каква идея би искал да разработиш в рамките на предприемаческия курс и ще ни предоставиш кратко нейно описание.

Още на първия ден от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са идеите, върху които искат да работят.

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и твоята може да не е една от тях. Но ползите и знанията, които ще натрупаш като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата, са безценни, независимо кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвай, и ние сме били в твоите обувки!

Ако си на възраст между 19-35 г. и си готов да стартираш предприемаческото си пътуване, можеш да запазиш своето място чрез натискане на бутона “Кандидатствай”. Нужно е да се заплати и таксата за участие, която е на стойност 50 лв. за студенти и 90 лв. за професионалисти и включва:

– Достъп до всички работилници и материали, необходими за генериране, разработване и реализиране на първоначален прототип на твоята идея и успешното завършване на обучението;

– Работа с ментор, който ще ви насочва и помага в процеса на разработване на идеята на твоя екип;

-Подсилващ обяд в събота и неделя, вечеря в събота, както и освежаващи храни и напитки по време на кафе паузите;

-Допълнителни изненади на място.

Срещата в петък е изцяло незадължителна и абсолютно неформална. По никакъв начин няма да се отрази на по-нататъшното ти участие в програмата.

В събота ще се проведат една основна част обучителните модули. Препоръката ни е, ако се окаже, че няма как да присъстваш в събота, да преотстъпиш своето място на приятел и да дадеш възможност на другиго да стане част от 36-часовото предизвикателство Предприемачески уикенд ABLE Activator.

Официално програмата ще завърши около 19:00 ч. с края на презентациите, на които всички екипи ще представят под формата на “pitch” пред специалното ни жури финалните презентации и плода на екипните усилия положени през уикенда.

Краткият отговор е – не задължително, но нека това не те обезкуражава!

Още на първата сутрин от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са идеите, върху които искат да работят. По този начин ще селектираме най-предпочитаните и всички участници ще се обединят в екипи около тях. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и твоята може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да те обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупаш като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата, са безценни, независимо кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвай, и ние сме били в твоите обувки!

Благодарение на партньорството ни, можем да ти асистираме като предварително ще ти изпратим опцията, с която разполагаме, за потвърждаване на твоето желание.

СТАНИ ЧАСТ ОТ НАШЕТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

Предишните участници вярват в нас

Ето какво СПОДЕЛЯТ: