Skip to content
ABLE Weekend Activator
2-4 септември, 2022,ВарнаНа 2-4 септември се проведе четвъртото издание на предприемаческата програма ABLE Weekend Activator, организирана съвместно с Община Варна. Събитието събра активни студенти и млади професионалисти, които развиха своите бизнес идеи само в рамките на 48 часа за първи път в морската столица.

Цел
Разпространение
30 участници, 6 екипа, 6 разработени проекта

Целта на обучението беше посредством серия от специализирани уъркшопи да се разширят знанията и уменията на участниците и те да успеят в рамките на 2 дни да положат основите на развитие на своите иновативни бизнес и социални идеи. 

ABLE Weekend Activator приема мисията да помогне на всички онези хора с иновативни идеи, които не са сигурни как да положат първите стъпки за осъществяването им​; млади професионалисти, които търсят ноу-хау за развиване на идеите си в компаниите, в които са заети; амбициозни личности, които искат успоредно с настоящата си работа да стартират собствено бизнес начинание​; и студенти, които искат да се развиват в сферата на предприемачеството и да научат стъпките при стартиране на бизнес.

Програмата
Интензивни 48 часа
Сесии в продължение на 2 дни, по 12 часа на ден

По време на 48-часовия курс участниците преминаха през следните етапи: представяне на идеи и сформиране на екипи, дефиниране на таргет персона, интервюта с потенциални клиенти, разработване на бизнес модел, успешни стратегии за привличане на първи клиенти, подготовка на финални презентации, сесия за презентационни умения, репетиции и получаване на обратна връзка с цел подготовка за финалното представяне, което се осъществява накрая пред специално подбран жури-панел.

Участниците
Нашите главни герои
Вдъхновени от една обща мисия

Предприемчивите студенти и амбициозни млади професионалисти пътуваха от цялата страна, за да станат част от събитието, с представители от София, Пловдив, Варна, Монтана и Казанлък. Средната възраст на участниците е 26 години. Взеха участие както студенти, така и млади професионалисти, заети в области като разработка на софтуер, архитектура, дизайн, техническа поддръжка, работа с клиенти и управление на проекти, предприемачество, информационна сигурност, продажби, журналистика, а дори и обучения, и много други. 

Успехът
Демо ден и финали
Отзиви и впечатления

Перлата на събитието беше представянето на финалните проекти пред селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти на т.нар. Демо ден.

В края на неделния ден екипите представиха резултатите от 2-дневната си работа и с помощта на жури беше излъчен екип победител, а именно отборът CoffeeUp.

Целият екип благодари сърдечно на всички партньори, без които събитието нямаше да пожъне такива успехи - Община Варна, Фондация Америка за България, Pontica Solutions, PhoneArena, influ.ai, Vidas и MentorMate.

проектиtе

Level Up Academy

Описание на проекта:

Level Up Academy e платформа за обучения на целеустремени хора, които искат да достигнат следващото ниво в своето личностно и професионално развитие.

GateGuide

Описание на проекта:

GateGuide е навигационно приложение, което цели да направи по-приятен престоя на пътуващите в летищата.

MarkeTactics

Описание на проекта:

Идеята на проекта е да научим малкия бизнес сам да се позиционира в дигиталния и реалния свят и да помогнем на местата, на които се затрудняват. Това ще стане чрез създване на безплатен от А до Я маркетингов наръчник (под формата на платформа). Целта ще е да бъде възможно най-опростен и StepByStep базиран интерфейс. Ако бизнесът изпитва затруднения по пътя, ще има въможността да се свърже с нас и да ни използва като консултанти, които да попълнят пукнатините. От наша страна ще преглеждаме запитванията и препращаме към релевантен фрийлансър, подходящ за задачата. От получената сума за извършената работа ние ще вземем процент, като свързваща платформа, и ще изплатим останалото на фрийлансъра.

CoffeeUp

Описание на проекта:

Изработваме биоразградими еднократни и многократни чаши за напитки, създадени от отработено кафе, и подпомагаме бизнеса да намали разходите си по пътя към зеления преход, а на потребителите да консумират по-устойчиво и осъзнато.

ZorBox

Описание на проекта:

Предлагаме кутия за основни нужди, за да помагаме на ангажирани хора да спестят своето време. Трите основни ZorBox кутии са за битови нужди, домашни любимци и козметика. Да, ZorBox е на 1 клик разстояние и поръчката Ви пристига в точното време.

Randevue

Описание на проекта:

Идеята ни е за оптимизиране на процесите в ресторантите за да подобрим обслужването. Това постигаме с приложение за дигитални менюта, откъдето клиентите на заведенията могат да направят поръчка направо към кухнята.

ЛекторИ

Иван Шарланджиев

Иван е един от основателите на програмата ABLE Activator. Като активен член на ABLE от 10 години насам, той е бил лектор и ментор в многобройни предприемачески програми. Последните няколко години работи като консултант бизнес развитие, а в момента развива платформи за обратна логистика на няколко континента.

Огнян Василев

Огнян Василев е стратегически консултант на водещи международни компании. Той е отдаден член на общността на ABLE, участвал е като лектор в множество от интензивните курсове на ABLE Activator. Неговите интерактивни методи на преподаване са предназначени да изведат наяве вътрешните ни лидери и да ни предоставят практически знания, които можем да приложим директно към своите начинания.

Менторите

Екатерина Петкова

Growth Manager за Uber Централна и Източна Европа

Георги Кирилов

Съосновател на образователната платформа Научи.бг

Анастас Пушкаров

Стратегически консултант на TBI Group и отговорник за развитието на fintech бизнес

Яна Перпериева

Проектен Лидер

Юлия Иванова

Съосновател на POdLEZNO и ЮЯ Консулт

Георги Ненов

Създател на подкаста "Свръхчовекът с Георги Ненов"

Етиен Янев

Digital Marketing Lead в технологична компания и преподавател в SoftiUni digital

Джейн Димитрова

Основател на FoodoBox

Жури панел

Иван Георгиев

Съосновател и Изпълнителен директор - Pontica Solutions

Камелия Атанасова

Employee Brand Manager Pontica Solutions

Николай Жейнов

Съосновател на Уча.се

Ивайло Иванов

Съосновател и Изпълнителен директор - PubGalaxy

Пресиян Каракостов

Сериен Предприемач и Инвеститор

Спонсорите

Събитието нямаше да се осъществи без съдействието на нашите любезни домакини и спонсори.

Цялата организация се проведе съвместно с Община Варна и с генералната подкрепа от страна на  Pontica Solutions, Фондация Америка за България, MentorMate, Vidas, PhoneArena и influ.ai.

 

СТАНИ ЧАСТ ОТ НАШЕТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО