Skip to content
ABLE Weekend Activator
22-24 юли, 2022,БургасНа 22-24 юли се проведе третото издание на предприемаческата програма ABLE Weekend Activator, организирана съвместно с Община Бургас. Събитието събра активни студенти и млади професионалисти, които развиха своите бизнес идеи само в рамките на 48 часа.

Цел
Разпространение
29 участници, 6 екипа, 6 разработени проекта

Целта на обучението беше посредством серия от специализирани уъркшопи да се разширят знанията и уменията на участниците и те да успеят в рамките на 2 дни да положат основите на развитие на своите иновативни бизнес и социални идеи. 

ABLE Weekend Activator приема мисията да помогне на всички онези хора с иновативни идеи, които не са сигурни как да положат първите стъпки за осъществяването им​; млади професионалисти, които търсят ноу-хау за развиване на идеите си в компаниите, в които са заети; амбициозни личности, които искат успоредно с настоящата си работа да стартират собствено бизнес начинание​; и студенти, които искат да се развиват в сферата на предприемачеството и да научат стъпките при стартиране на бизнес.

Програмата
Интензивни 48 часа
Сесии в продължение на 2 дни, по 12 часа на ден

По време на 48-часовия курс участниците преминаха през следните етапи: представяне на идеи и сформиране на екипи, дефиниране на таргет персона, интервюта с потенциални клиенти, разработване на бизнес модел, успешни стратегии за привличане на първи клиенти, подготовка на финални презентации, сесия за презентационни умения, репетиции и получаване на обратна връзка с цел подготовка за финалното представяне, което се осъществява накрая пред специално подбран жури-панел.

Участниците
Нашите главни герои
Вдъхновени от една обща мисия

Предприемчивите студенти и амбициозни млади професионалисти пътуваха от цялата страна, за да станат част от събитието, с представители от Бургас, София, Пловдив, Варна, Банско, Хасково, Казанлък и Гоце Делчев. Средната възраст на участниците е 26 години. Взеха участие както студенти, така и млади професионалисти, заети в области като разработка на софтуер, графичен дизайн, техническа поддръжка, работа с клиенти и управление на проекти, търговски представители, продажби, туризъм, а дори и хореография и танци, и много други. 

Успехът
Демо ден и финали
Отзиви и впечатления

Перлата на събитието беше представянето на финалните проекти пред селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти на т.нар. Демо ден.

В края на неделния ден екипите представиха резултатите от 2-дневната си работа и с помощта на жури беше излъчен екип победител, а именно отборът Nooka.

Целият екип благодари сърдечно на всички партньори, без които събитието нямаше да пожъне такива успехи - Община Бургас, Фондация Америка за България, Updata One, Pontica Solutions, SoftServe и influ.ai.

проектиtе

OutINSIDER
Описание на проекта:

Улесняваме процеса за намиране на работа онлайн, представайки на кандидатите моментално обратна връзка за техните кандидатури и предоставяне на спонсорирани курсове за квалификация, за да им помогне да намерят работа.
Nooka

Описание на проекта:

Проект с мисия да редефира и оптимизира Home-office средата, която да помогне на потребителите да водят по-пълноценен живот

Edel weiss

Описание на проекта:

Предлагаме на хората, които посещават планинските курорти в България да се насладят на българска вайс бира с регионален дух.

FINDA

Описание на проекта:

Създаване на платформа, която решава проблема с трудното и бавно намиране на свободен час при препоръчвани бюти специалисти

Правилно AI

Описание на проекта:

Допълнителен приложение за браузър, което предотвратява допускането на правописни, граматически и стилистически грешки, използвайки изкуствен интелект.ния отпадък и да помогн на околната среда.

MindLight

Описание на проекта:

Мобилно приложение, което подпомага за намирането и развиването на интересите на младите хора.

ЛекторИ

Иван Шарланджиев

Иван е един от основателите на програмата ABLE Activator. Като активен член на ABLE от 10 години насам, той е бил лектор и ментор в многобройни предприемачески програми.

Последните няколко години работи като консултант бизнес развитие, а в момента развива платформи за обратна логистика на няколко континента.

Естел Василева

Естел е един от основателите на програмата ABLE Activator със значителен опит в областта на финансите и бизнес развитието, който е добила в 12 държави на 3 континента.
От 2016 г. консултира стартиращи компании в областта на финансите, изграждане на бизнес модел и управление.
Активен член е на неправителствени организации, участвала е в различни проекти в сферата на предприемачеството и управляващите институции.

Менторите

Слав Денякин

мениджър IT Procurement за Европа

Георги Кирилов

Съосновател на образователната платформа Научи.бг

Анастас Пушкаров

Стратегически консултант на TBI Group и отговорник за развитието на fintech бизнес

Георги Златков

Предприемач и консултант в сферата на маркетинга и предоставянето на дигитални решения

Христо Христов

Мениджър бизнес развитие в Българската стартъп компания Дронамикс

Етиен Янев

Digital Marketing Lead в технологична компания и преподавател в SoftiUni digital

Жури панел

Илия Кръстев

Изпълнителен директор, A Data Pro

Павлина Янакиева

Изпълнителен директор на Bulgaria Innovation Hub

Ивелина Стратева

Директор “Икономика и стопански дейности”, Община Бургас

Камен Банковски

Инвестиционен мениджър Vitosha Venture Partners

Андон Симеонов

Генерален директор, SoftServe България

Спонсорите

Събитието нямаше да се осъществи без съдействието на нашите любезни домакини и спонсори.

Цялата организация се проведе съвместно с Община Бургас и с генералната подкрепа от страна на Фондация Америка за България, A Data Pro, Pontica Solutions, SoftServe и influ.ai.

 

СТАНИ ЧАСТ ОТ НАШЕТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО