Skip to content

ABLE Weekend Activator

в Бургас

22-24 юли

Ултимативната предприемаческа програма ABLE ACTIVATOR сега с 

второ издание на предприемаческото предизвикателство ABLE Weekend Activator! 

NB: This course is conducted entirely in Bulgarian.

NB: This course is conducted entirely in Bulgarian.

⚠️За да осигурим безопасността на всички участници в програмата, задължително условие за участие е представянето на зелен сертификат.

За кого е подходящо обучението?

Ако на някакъв етап от живота си сте имали бизнес идея, но не сте направили стъпка към нейната реализация, защото по пътя сте срещнали пречка и не сте знаели към кого да се обърнете за съвет, ABLE Weekend Activator e обучението за вас. То е подходящо за:

хора с иновативни идеи

Които не са сигурни как да положат първите стъпки за осъществяване на желания проект

целеустремени личности

Kоито издирват съмишленици и ментори за съвет в бъдещите си начинания

предприемчиви личности

Които искат успоредно с настоящата си работа да стартират собствено бизнес или социално начинание

Студенти

Които искат да се развиват в сферата на предприемачеството и да се поучат от първа ръка за стъпките при стартиране на бизнес

Млади професионалисти

Които търсят ноу-хау за прилагане и развиване на идеите си в проекти, към които вече са заети

Какво представлява ABLE Weekend Activator?

Нашата цел е да помогнем на повече млади, амбициозни хора да добият знанието да генерират иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси. 

Следвайки тази пътеводна звезда организираме предприемаческия курс ABLE Weekend Activator, чрез който искаме посредством серия от специализирани уъркшопи да разширим знанията и уменията на участниците и да ги предизвикваме в рамките на 2 дни да работят в екипи над предложена от тях бизнес идея, която да развият до функциониращ работещ прототип.

ВАЖНО! Към момента на регистрация за курса не е нужно да имате конкретна бизнес идея. За повече информация – погледнете секция ‘Често задавани въпроси’.

Какво ще спечелите Вие?

Инструменти

Достъп до материали, ноу-хау и инструменти, които да ти служат вярно във всяко бъдещо начинание

Знание

Ще придобиете ключови умения, които ще развият професионалното ви портфолио и ще отворят нови възможности

Ментори

Работа с ментор, който да насочва и помага на екипа ви по пътя на разработване на идеята, до нейното финално оформяне в бизнес план

Възможности

Ще се запознаете с други талантливи, проактивни и развиващи се млади хора от цяла България

За финалистите на ABLE Weekend Activator – автоматично допускане до финален кръг от селекционен процес на пълното издание на предприемаческия курс ABLE Activator, но най-важното:

Екосистема

Ще се присъедините в мрежа от проактивни и амбициозни млади хора, които искат положителна промяна в средата си, независимо къде се намират

ABLE общност

Покана до ексклузивни събития на ABLE и партньорски организации и възможност за разширяване на мрежата ви от контакти с хора от българската старт-ъп екосистема

Разгледайте снимки, прочетете отизиви и вижте видео от финалното събитие на миналото издание на ABLE Weekend Activator.

Журито

Борис Колев

Сериен предприемач, Лауреат на Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide

Павлина Янакиева

Изпълнителен директор на Bulgaria Innovation Hub

Петко Георгиев

Председател на ICT cluster Burgas

Весна Балтина

Бургас - Зам. кмет Стратегическо развитие, екология и дигитализация

Йордан Атанасов

Съосновател на София Стартъп

График

10-ти юли
Кандидатстване за програмата

За участие в програмата е нужно да попълните формата за кандидатстване до 10 юли. Не забравяйте да споделите с нас каква е Вашата мотивация за участие.

12-ти юли
Обявяване на резултатите

След затваряне на формата за кандидатстване, ще селектираме най-мотивираните кандидати и на 12-ти юли ще обявим на всички кои са избраните участници за програмата. 

На селектираните участници ще дадем срок от 2 работни дни за заплащане на такса за участие - до 19 юни включително. След получаване на сумата, ще Ви изпратим потвърждение.

18-ти юли
Получаване на ресурси

Ако сте сред селектираните за участие и сте заплатили Вашата такса, на 18-ти юли ще Ви изпратим специализиран наръчник за генериране на старт-ъп идеи, с което започва и Вашето предприемаческото предизвикателство!

Успоредно с това ще Ви запознаем с останалите участници като 1/ предварително всеки от Вас ще попълни изготвена от нас бланка за личен профил, 2/ ще Ви представим на останалите в затворена facebook група, за да имате възможност да се опознаете преди началото на уикенд програмата.

22-ти юли
Неформална среща за всички подранили

За всички пристигнали ден по-рано, в петък вечер организираме неформална среща на избрана от нас локация, където ще се ползвате със специални отстъпки и welcome drink. Елате, запознайте се с екипа и част от участниците и се настройте за един уикенд, който ще промени начина, по който гледате на всяка следваща бизнес идея.

23-ти юли
Модул 1 - Официален старт на програмата

В ден 1 ще се разделим в екипи, ще се запознаете с бизнес менторите, които ще Ви насочват по пътя към успешно разработване на Вашия проект. 

Ще Ви научим как да търсите обективна обратна връзка за Вашите бизнес идеи и чрез редица инструменти, работилници и експерименти ще започнем процеса по развиване на нейна първа работеща версия (прототип). 

24-ти юли
Модул 2 - Демо ден

В ден 2 ще преминем към бизнес моделиране и оформяне на финална версия на прототипа на Вашия проект. След уъркшоп, посветен на ефективно презентиране, ще се насочим към сцената на финалните презентации. 

На финалите всички екипи ще имат възможност да представят резултатите от 2-дневната си работа и на място ще получат обратна връзка за положените усилия от специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти. 

*След получаването на наръчник “Генериране на стартъп идеи”  ще имате около седмица да помислите каква идея бихте искали да разработите в рамките на предприемаческия курс ABLE Weekend Activator и да ни предоставите кратко нейно описание. Още на първата сутрин от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще трябва да се обединят най-много в екипи по 5 около 5 от предложените идеи. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и Вашата може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да Ви обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупате като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата са безценни, независимо от кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвайте, и ние сме били във Вашите обувки! 

При въпроси или нужда от допълнително информация, може да се свържете с нас на team@activator.bg.

Често задавани въпроси

Накратко, към момента на регистрация за курса не е нужно да имате конкретна бизнес идея.

След затваряне на регистрациите ще изпратим до всички записали се наръчник за “Генериране на стaрт-ъп идеи”. Ще имате около седмица да помислите каква идея бихте искали да разработите в рамките на предприемаческия курс и ще ни предоставите кратко нейно описание.

Още на първия ден от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са идеите, върху които искат да работят.

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и Вашата може да не е една от тях. Но ползите и знанията, които ще натрупате като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата, са безценни, независимо от кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвайте, и ние сме били във Вашите обувки!

Ако си на възраст между 18-35 г. и си готов да стартираш предприемаческото си пътуване, можеш да запазиш своето място чрез натискане на бутона “Кандидатствай”. Нужно е да се заплати и таксата за участие, която е на стойност 50 лв. за студенти и 90 лв. за професионалисти и включва:

– Достъп до всички работилници и материали, необходими за генериране, разработване и реализиране на първоначален прототип на Вашата идея и успешното завършване на обучението;

– Работа с ментор, който ще Ви насочва и помага в процеса на разработване на идеята на Вашия екип;

-Подсилващ обяд в събота и неделя, вечеря в събота, както и освежаващи храни и напитки по време на кафе паузите;

-Допълнителни изненади на място.

Срещата в петък е изцяло незадължителна и абсолютно формална. По никакъв начин няма да се отрази на по-нататъшното Ви участие в програмата.

В събота ще се проведат една основна част обучителните модули. Препоръката ни е, ако се окаже, че няма как да сварите за събота, да преотстъпите своето място на приятел и да дадете възможност на другиго да стане част от 36-часовото предизвикателство Предприемачески уикенд ABLE Activator.

Официално програмата ще завърши около 19:00 ч. с края на презентациите, на които всички екипи ще представят под формата на “pitch” пред специалното ни жури финалните презентации и плода на екипните усилия положени през уикенда.

Краткият отговор е – не задължително, но нека това не Ви обезкуражава!

Още на първата сутрин от предприемаческия уикенд в рамките на 60 секунди всеки един участник ще сподели своята идея и всички ще гласуват кои са идеите, върху които искат да работят. По този начин ще селектираме най-предпочитаните и всички участници ще се обединят в екипи около тях. 

Това означава, че в рамките на програмата ще се работи над ограничен брой идеи и вашата може да не е една от тях. Това по никакъв начин не бива да Ви обезкуражава! Избирането на идея е една съвсем малка част от това 36-часово предприемаческо предизвикателство. Ползите и знанията, които ще натрупате като част от екип, който извървява пътя на разработване на бизнес от нулата, са безценни, независимо от кой е изначалният източник на вдъхновение. Повярвайте, и ние сме били във Вашите обувки!

Благодарение на партньорството ни с Община Стара Загора, можем да Ви асистираме, като предварително ще Ви изпратим опцията, с която разполагаме, за потвърждаване на Вашето желание.

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ НАШЕТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

Предишните участници вярват в нас

Ето какво СПОДЕЛЯТ: