Skip to content
ABLE Weekend Activator
3-5 декември, 2021,Стара ЗагораКак протече събитието?

През декември 2021 г. съвместно с Община Стара Загора се проведе второто издание на предприемаческо предизвикателство ABLE Weekend Activator, което помогна на 30 млади хора да развият избрани бизнес идеи до работещи версии в рамките само на един уикенд.
Цел
Разпространение на предприемаческата култура в България
30 участници, 5 екипа, 5 разработени проекта

Целта на обучението беше посредством серия от специализирани уъркшопи да се разширят знанията и уменията на участниците и те да успеят в рамките на 2 дни да положат основите на развитие на своите иновативни бизнес и социални идеи.

Програмата
Интензивни 48 часа
Сесии в продължение на 2 дни, по 12 часа на ден

Програмата беше изключително интензивна с целодневни интерактивни модули, които продължиха през целия уикенд. С оглед на краткото време за опознаване на участниците, още от петък вечер бяха организирани специални неформални сесии, чрез които  участниците да се опознаят и да създадат ценни контакти.

Участниците
Нашите главни герои
Ентусиасти с обща мисия

30 активни активни студенти и млади професионалисти на възраст между 18-35 години, се стекоха от всички краища на България. На събитието имахме представители от София, Стара Загора, Пазарджик, Велико Търново, Плевен и дори пътуващи от Бургас и Белене.

Една част от тях са студенти по право, психология, медицина, биотехнологии и софтуерно инженерство, а младите професионалисти са заети в области като разработка на софтуер, графичен дизайн, техническа поддръжка, работа с клиенти и управление на проекти, търговски представители и много други.

Успехът
Демо ден и финали
Отзиви и впечатления

Перлата на събитието беше представянето на финалните проекти пред селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти на т.нар. Демо ден.

В края на неделния ден екипите представиха резултатите от 2-дневната си работа и с помощта на жури беше излъчен екип победител, а именно отборът Global Worming.

Целият екип благодари сърдечно на всички партньори, без които събитието нямаше да пожъне такива успехи - Община Стара Загора, Фондация Америка за България, SiteGround, A Data Pro, MentorMate и Dynamix.

проектиtе

Global Worming

Описание на проекта:

Global Worming е проект за производство на биотор чрез иновативен метод за облагородяване на почвата, при който се използва фрас от брашнен червей, а това подсилва естествения имунитет на растенията.

Harve@Home

Описание на проекта:

Проект за създаване на вертикална градина за лесно, бързо и удобно отглеждане на листни зеленчуци и дребни плодове в домашни условия и контролирана среда.

Go Wild!

Описание на проекта:

Проект за създаване на мобилно приложение за игровизация и спортни активности на потребителите, което да финансира НПО-та  сферата на опазването на природата.

HobbyHub

Описание на проекта:

Платформа, която да предоставя достъп до възможности за занимания в свободното време, свързвайки по лесен и удобен начин различни организации/ професионалисти в дадена сфера с потребители.

Push

Описание на проекта:

Платформа, на която потребителите могат да продават своите дрехи в излишък, да получават консултация за цената на дрехата и да създават общество, което иска да намали текстилния отпадък и да помогн на околната среда.

Жури панел

Борис Колев

Сериен предприемач, Лауреат на Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide

Павлина Янакиева

Изпълнителен директор на Bulgaria Innovation Hub

Петко Георгиев

Председател на ICT cluster Burgas

Весна Балтина

Бургас - Зам. кмет Стратегическо развитие, екология и дигитализация

Йордан Атанасов

Съосновател на София Стартъп

Спонсорите


Събитието нямаше да се осъществи без съдействието на нашите любезни домакини и спонсори.

Домакини на събитието бяха Хотел Верея и Държавна опера Стара Загора.

Цялата организация се проведе съвместно с Община Стара Загора и с генералната подкрепа от страна на Фондация Америка за България, A Data Pro, SiteGround, MentorMate и eDynamix.

СТАНИ ЧАСТ ОТ НАШЕТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО